Felnőtt Országos Bajnokság

Az idei Felnőtt Országos Bajnokságon szakosztályunk nagyszerűen szerepelt, 1 arany, 1 ezüst és 3 bronzérmet szerezve karszámokban a legjobb egyesületként. Az alábbiakban a különböző sajtómegjelenéseket olvashatják.

A Gödöllői Szolgálat cikke:

Az elmúlt hétvégén rendezték a vívó országos bajnokságot a fővárosban. A GEAC-SZIE vívói történelmi pillanatot élhettek meg, ugyanis kard szakágban, egyéniben egy aranyat, két bronzot, míg csapatban egy ezüstöt és egy bronzérmet értek el, ezzel a legeredményesebb vidéki csapat lettek a sportág történetében.
Az egyéni küzdelmekben, a férfi nemben 67 induló közül Gémesi Csanád a 3. lett. A gödöllői vívó előbb Iliasz Nikolaszt verte, majd Lontay Balázstól kapott ki. Női egyéniben 39 induló közül Benkó Réka végigverve a mezőnyt, országos bajnok lett. A GEAC vívónője többek között az olimpikon Nagy Orsolyát, az Európa-bajnok, nagy rivális Pető Rékát, majd a döntőben Garam Nórát verve jutott el a dobogó legfelső fokáig. Ugyan itt Kerecsényi Fodor Georgina a 3. helyen végzett, aki a négybe jutásért a válogatott kerettag Várhelyi Annát verte.
Csapatban a fiúknál 13 csapat vett részt az ob-n, a GEAC-SZIE csapata kiemeltként a négyért a BSE, a döntőbe jutásért az UTE csapatát verte. Történelmi pillanat volt ez, mert a Gödöllő  ég nem jutott ilyen sokáig csapatban eddig. A fináléban a Valkai Feri, Gáll Csaba, Gémesi Bence, Gémesi Csanád alkotta fiatal csapat a Vasas ellen, már-már a nyakban érezhette a legfényesebb medált, de 40:35-ös vezetésről végül kikaptak a mieink, így a fővárosiak örülhettek a bajnoki címnek.
A lányok a 3. helyen végeztek (Benkó Réka, Kerecsényi-Fodor Georgina, Nagy Petra, Lipták Laura) 8 csapat közül. A négyért a Kárpáti Vívóklubot verték, majd az elődöntőben a BSE ellen ugyan alulmaradtak, de a bronzmeccsen az UTE együttesét magabiztosan legyőzve lettek végül bronzérmesek. Mindkét csapatot Kurucz Balázs és Bokor Gergely készíti fel. Ezzel az eredménnyel az éremtáblázaton, kard szakágban a GEAC-SZIE csapata teljesített a legjobban, ami történelmi siker a gödöllői vívó klub életében.
-li-

Itt lehet hozzászólni !